Etusivu

Kohti uutta

Suomen länsi  – Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Satakunta – esittelevät näillä sivuilla EU-hankerahoituksen menestystarinoita.

Tulokset ovat syntyneet maakunnan liittojen välittämällä  Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR)  tuella.  Hankkeiden toteuttajat ovat käyttäneet itse merkittävän määrän euroja ja lisärahoitusta on saatu  esim. alueen kunnilta ja yrityksiltä.

Kuluvalla EU-ohjelmakaudella (2014–2020) länsisuomalaisissa EAKR-hankkeissa on keskitytty aivan erityisesti digitalisaatioon liittyviin kysymyksiin. Yhteisen teemankin alla maakunnat ovat omaleimaisia ja keskittyvät kukin omiin vahvuuksiinsa. Etelä-Pohjanmaa esittelee ruokajärjestelmien uusia ratkaisuja ja digitaalista valmistusta uudessa ympäristössä. Keski-Suomi satsaa kyberturvallisuuden edistämiseen.  Pirkanmaa hankkeissa tehdään 3D-läpimurtoja. Pohjanmaa panostaa älykkäisiin sähköverkkoihin ja Satakunnan tavoin robotiikkaan ja automaatioon.

Ohjelmakausi jatkuu ja käynnissä on paljon vaikuttavia EAKR-hankkeita. Niiden tuloksista maakunnat kertovat tällä sivustolla myöhemmin lisää.

Sivuston blogi on avoin kaikille alueen EAKR-toimijoille. Keskitymme siinä vähän pienemmän mittaluokan onnistumistarinoihin, hyviin käytäntöihin, ratkaisuihin ja oivalluksiin. Hanketyön hedelmät on tehty jaettaviksi!

Historiallista villiä länttä ja aluettamme yhdistää ennen kaikkea rohkea halu kulkea kohti uutta ja kartoittaa vielä tuntemattoman tarjoamia mahdollisuuksia – siksi Villimpi Länsi.

Tervetuloa viipymään sivustollamme!