Info

Suomen länsi  – Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Satakunta – esittelevät näillä sivuilla EU-hankerahoituksen menestystarinoita ohjelmakaudelta 2014–2020. Hankkeiden toteutus jatkuu vuoteen 2023 saakka.

Tulokset ovat syntyneet maakuntien liittojen välittämällä  Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tuella.  Hankkeiden toteuttajat ovat käyttäneet itse merkittävän määrän euroja ja lisärahoitusta on saatu  esim. alueen kunnilta ja yrityksiltä.

Länsisuomalaisissa EAKR-hankkeissa on keskitytty aivan erityisesti digitalisaatioon ja kestävään kehitykseen liittyviin kysymyksiin. Yhteistyön ja monialaisen verkostoitumisen merkitys on entistä tärkeämpää uusien innovaatioiden synnyttämisessä. Yhteisen teeman alla maakunnat ovat omaleimaisia ja keskittyvät kukin omiin vahvuuksiinsa. Etelä-Pohjanmaa esittelee ruokajärjestelmien uusia ratkaisuja ja digitaalista valmistusta uudessa ympäristössä. Keski-Suomi satsaa biotalouteen ja kyberturvallisuuden edistämiseen.  Pirkanmaan hankkeissa tehdään terveysteknologiaa ja älykaupunkia, Pohjanmaa panostaa energiaratkaisuihin ja Satakunnan tavoin meriteollisuuden vähähiilisyyteen, robotiikkaan ja automaatioon.

Historiallista villiä länttä ja aluettamme yhdistää ennen kaikkea rohkea halu kulkea kohti uutta ja kartoittaa vielä tuntemattomia mahdollisuuksia – siksi Villimpi Länsi.

Tervetuloa viipymään sivustollamme!

Tietoa rakennerahastoista ja maakuntaliitoista:

Maakuntien liitot myöntävät alueellaan rakennerahastotukea Euroopan aluekehitysrahaston hankkeisiin. Länsi-Suomen alueella välittävä viranomainen on Pirkanmaan liitto.

Etelä-Pohjanmaan liitto
Keski-Suomen liitto
Pirkanmaan liitto
Pohjanmaan liitto
Satakuntaliitto

Julkaisusta

Julkaisun nimi: Villimpi länsi – Menestystarinoita Länsi-Suomesta
Julkaisija: Pirkanmaan liitto, Uutta luovat maakunnat -hanke

ISBN 978-951-590-340-2

Taustatahot: Etelä-Pohjanmaan liitto, Keski-Suomen liitto, Pirkanmaan liitto, Pohjanmaan liitto, Satakuntaliitto

Pirkanmaan liitto
Kelloportinkatu 1 B
PL 1002
33100 Tampere
Puh. 03 2481 111

%d bloggaajaa tykkää tästä: