Info

Den västra delen av Finland – södra Österbotten, centrala Finland, Pirkanmaa, Österbotten och Satakunta – presenterar på denna sida framgångshistorierna för EU -projektfinansiering för programperioden 2014–2020. Genomförandet av projekten kommer att fortsätta fram till 2023.

Resultaten har tagits fram med stöd av Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) genom provinsföreningarna. Projektutförarna själva har använt en betydande summa euro och ytterligare finansiering har mottagits från till exempel kommuner och företag i regionen.

ERUF -projekt i västra Finland har särskilt fokuserat på frågor som rör digitalisering och hållbar utveckling. Betydelsen av samarbete och tvärvetenskapligt nätverk är ännu viktigare för att skapa nya innovationer. Under ett gemensamt tema är provinserna särpräglade och var och en fokuserar på sina egna styrkor. Södra Österbotten presenterar nya lösningar för livsmedelssystem och digital tillverkning i en ny miljö. Central Finland investerar i bioekonomi och främjande av cybersäkerhet. Birkalands projekt fokuserar på hälsoteknik och den smarta staden, Österbotten investerar i energilösningar och, liksom Satakunta Region, låga koldioxidutsläpp, robotik och automatisering inom sjöfartsindustrin.

Det historiska vilda västern och vår region förenas framför allt av en modig önskan att gå mot något nytt och att utforska ännu okända möjligheter – därav det vildare väst.

Välkommen att bo på vår webbplats!

Information om strukturfonderna och regionala sammanslutningar:

Eruf- och ESF -fondernas gemensamma informationswebbplats Strukturfonder.
Västra Finlands strukturfonds webbplats.
Informationstjänst för strukturfonderna 2014-2020.

På deras territorium ger provinsföreningarna stöd från strukturfonderna för projekt för Europeiska regionala utvecklingsfonden. På västra Finlands territorium var förmedlingsmyndigheten Pirkanmaa 2014-2020.

%d bloggare gillar detta: