Pirkanmaa

Pirkanmaa haluaa olla välkky, ehyt, kestävä ja saavutettava maakunta. Teollisuuden digitalisaatio, älykkään kaupungin ratkaisut, kiertotalous ja terveysteknologia ovat alueen kehittämisen strategisia kärkiä. Toiminnassa korostuvat osallistavat innovaatio- ja kehitysalustat, pilotointi ja demonstraatiot, lahjakkuus- ja inhimillinen näkökulma sekä kansainvälinen yhteisoppiminen ja investoinnit.

EU-rahoitteisia menestystarinoita

  • Puurakentamisen suosio on yleistynyt energiatehokkuusvaatimusten kiristyessä. Pirkanmaalle on tulossa yhteensä noin 1000 uutta puukerrostaloasuntoa
  • Miten nuoret näkevät EU-rahoituksen? Tampereen lyseon lukion Eurooppa-linjan luokka otti tehtäväkseen selvittää, onko Pirkanmaan liiton rahoittamista EU-hankkeista syntynyt jotakin pysyvämpää.
  • Ihmiskeskeisessä tekoälyssä teknologian loppukäyttäjä otetaan mukaan suunnitteluun jo alkuvaiheessa. Lue lisää Tampereen yliopiston hankkeesta.
  • Uusien ja uraauurtavien innovaatioiden kehittäminen vaatii antaumuksellista panostusta ja paneutumista vuosien ajan. Tampereella BioMediTechin tutkijat ja opiskelijat työskentelivät vuosina 2016-2018 tutkimusprojektien parissa, joiden todellinen hyöty näkyy ehkä vasta jälkipolville. Tutustu tarkemmin terveyden ja teknologian yhteiseloon.

Tutustu EAKR-hankkeita rahoittavaan Pirkanmaan liittoon:

Voit hakea oman maakuntasi hankkeita rakennerahastokaudelta 2014-2020 EURA-tietopalvelusta.