Satakunta

Satakunnassa vahvistetaan EAKR-rahoituksella teollisuuden uudistumiskyvyn tekijöitä, erityisenä painopisteenä cleantech- ja ICT -teknologiset ratkaisut meri- ja teknologiateollisuudessa. Kehittämisen periaatteita ovat yhteisöllisyys, puhdas elinvoima ja ihmislähtöisyys.

EU-rahoitteisia menestystarinoita

  • Satakunnassa on merkittävä teollinen keskittymä, joten turvallisuus on yrityksille tärkeä ja jatkuva kehitysaihe. Turvallisuuden kehittämisohjelmassa tärkeimmiksi teemoiksi nostettiin turvallisuusjohtaminen, kyberturvallisuus ja yritysten ja viranomaisten sujuva yhteistyö.
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) levittää tietoutta hiilineutraalista rakentamisesta ja energiatehokkaasta asumisesta alan toimijoille ja myös rakennusten käyttäjille. Hiilijalanjälkilaskelma tuo alalle uusia muutoksia.
  • Perinteisillä teollisuudenaloilla on paljon tehtävää energiatehokkuus- ja päästötavoitteiden saavuttamiseksi. Apua urakkaan saa energiansäästötyökalusta, jonka on toteuttanut Satakunnan ammattikorkeakoulu.
  • Robotit ovat olleet osaa elämäämme, muodossa tai toisessa, jo vuosikymmenten ajan, vaikkeivät ne välttämättä ole näkyneet tavallisessa arjessa kovinkaan monelle. Näe vilahdus tulevaisuuteen.
  • Porin yliopistokeskus on osoitus siitä, että hyödyntämällä älykkäästi ja tehokkaasti eri toimijoiden vahvuuksia, myös pienemmät toimijat voivat pärjätä maailman myllerryksissä. Lue tarina neljän voimasta.

Tutustu EAKR-hankkeita rahoittavaan Satakuntaliittoon:

Voit hakea oman maakuntasi hankkeita rakennerahastokaudelta 2014-2020 EURA-tietopalvelusta.