Teollisuus haluaa eroon paristoista ja johdoista

Teollisuus haluaa eroon paristoista ja johdoista

Langaton tiedonsiirto, automaatio ja järjestelmävalvonta kasvavat kiihtyvällä vauhdilla teollisuudessa. Kun mittaustoiminta kasvaa eksponentiaalisesti, kasvaa myös paristojen, akkujen ja sähköjohtojen kulutus. Teollisuus haluaa kuitenkin eroon virtalähteiden kerryttämästä ongelmajätteestä ja energiankulutuksesta.

– Ratkaisu on kerätä teollisuuslaitteiden valvontaan käytettävien mittalaitteiden ympäristöstä paikallista energiaa, kuten värähtelystä, liikkeestä ja sähkömagneettisista kentistä. Tätä energiaa voidaan hyödyntää mittalaitteissa, kertoo tutkimusjohtaja Pekka Ruuskanen Vaasan yliopiston tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksiköstä.

Lue lisää EU-rahoitteisesta E4IoT – Energy for IoT and Other Electrical Devices -hankkeesta.