Kestävyysajattelun omaksuvat pysyvät mukana markkinoilla

Kestävyysajattelun omaksuvat pysyvät mukana markkinoilla

Kestävä kehitys ei ole pelkkiä ekotekoja, vaan ymmärrystä siitä, että kestävyysajattelu koskee myös taloutta, kilpailukykyä ja tulevaisuuden selviytymisedellytyksiä. Kaikki yritykset eivät ole vielä käsittäneet, kuinka lujaa vauhtia maailmalla mennään eteenpäin kestävän kehityksen ja kiertotalouden kehittämisessä.

– Jos meinaa olla mukana markkinoilla, täytyy muuttua, tai on 10 vuoden päästä pelistä pois, projektipäällikkö Göran Östberg Vaasanseudun Kehitys Oy:stä kertoo.

Ekologiset ja eettiset arvot ovat tärkeitä monille kansainvälisille ostajille. Latinalaisamerikkalainen asiakas saattaa kysyä, mitä teette tasa-arvoisuuden eteen tai minkälainen lapsityövoimapolitiikka teillä on. Suomalainen yritys ei ole valmistautunut todistamaan asioita, jotka ovat olleet meille pitkään itsestäänselvyyksiä. Lue lisää aiheesta.