Etätyöpisteet kartalle Suomessa – Seudut saivat nostetta etäyhteyksistä

Etätyöpisteet kartalle Suomessa – Seudut saivat nostetta etäyhteyksistä

Etätyö ei tarkoita pelkästään kotona työskentelemistä. Pandemian seurauksena moni on siirtynyt tekemään töitä esimerkiksi mökillä osan ajasta. Monipaikkaisuus yleistyy ihmisten arjessa ja etenkin tietotyö mahdollistaa joustavan liikkumisen työn sijaan työtilan perässä – tai pysymisen kotipaikkakunnalla.

Keski-Suomeen on syntynyt seutuhubi-ilmiö. Kaikki alkoi Viitasaaren vanhaan Lennätintaloon perustetusta etätyötilasta, jonka nimi on nyt Lennätin. Muut paikkakunnat seurasivat onnistunutta esimerkkiä, ja nyt hubi löytyy myös mm. Pihtiputaalta, Äänekoskelta ja Jämsästä.

Pihtiputaan EU-rahoitteisen Hubittaako-hankkeen yhtenä tehtävä oli luoda verkosto seudun etätyökeskuksista. Tuoreesta esitteestä löytyy kuitenkin valtakunnan kaikkien kartoitettujen avointen etätyöpisteiden yhteystiedot, joita on yli 40. Elokuussa aukeaa Etätyöpisteet.fi-verkkosivusto. Lue lisää.