Turvallisuuden kehittämisessä ei voi tulla koskaan valmista

Turvallisuuden kehittämisessä ei voi tulla koskaan valmista

Suomen kielen sana turvallisuus ei tee tarkkaa erottelua turvallisuuden ja vartioinnin välille, kuten englannin kielen termit safety ja security. EU-rahoitteisessa Yritysturvallisuuden kehittämisohjelma -hankkeessa keskitytään safety-termin mukaiseen turvallisuuden kehittämiseen satakuntalaisissa teollisuusyrityksissä.

–Satakunnassa on merkittävä teollinen keskittymä, kuten Harjavallan suurteollisuuspuisto ja Porin Kuparipuisto. Turvallisuus on erittäin tärkeää teollisuusyrityksille, TVO:n kehityspäällikkö Petri Koistinen kertoo.

Tärkeiksi teemoiksi satakuntalaisille yrityksille on nostettu turvallisuusjohtaminen, kyberturvallisuus ja yritysten ja viranomaisten sujuva yhteistyö. Myös digitalisaatio laajemmin ja häiriötön tuotanto, kuten kaasuturvallisuus, ovat tärkeitä aiheita seudun yrityksille. Lue lisää.