Kuluttajat vaativat biotaloudelta kestäviä ratkaisuja

Kuluttajat vaativat biotaloudelta kestäviä ratkaisuja

Kansallisrunoilija J.L. Runeberg kirjoitti vuonna 1830 runon, jossa Saarijärven Paavon perhe leipoo pulavuosina pettuleipää perheensä ruokkimiseksi.

–Paavo oli ensimmäinen biotalouden innovaattori, kun hän keksi kaivaa männyn biomassaa leipätaikinaan, kertoo projektipäällikkö Merja Rehn Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutista.

Nyt Saarijärvellä etsitään nykypäivän innovaatioita, ja Rehn saa puhua kuin Runeberg tuodakseen eri alan osaajia yhteen tekemään yhteistyötä uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntämiseksi. BioPaavo on Keski-Suomen liiton rahoittama EU-hanke, jossa etsitään uusia liiketoimintaideoita biotalouden toimintaympäristössä, joka ulottuu metsästä maatalouteen, uusiutuvaan energiaan ja vesistöihin.

–Hankkeessa luodaan toimintamalli biotalouden yrityskiihdyttämölle. Autamme kasvuhaluisia pk-yrityksiä kehittämään ilmastonmuutosta hillitseviä ratkaisuja. Kokeilemme ja testaamme. Mukana on myös isoja, kansainvälisillä markkinoilla toimivia yrityksiä, Rehn kertoo. Lue lisää.