Euroissa näkyvä energiansäästö motivoi teollisuutta

Euroissa näkyvä energiansäästö motivoi teollisuutta

Perinteisillä teollisuudenaloilla on paljon tehtävää energiatehokkuus- ja päästötavoitteiden saavuttamiseksi. Apua urakkaan saa energiansäästötyökalusta, jonka on toteuttanut Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Työkalun pilottialustoina toimivat Rauman meriteollisuuspuisto SeaSide Industry Park ja Rauman sataman alue.

–Energiansäästötyökalussa huomioidaan sekä energiansäästö että uusiutuva energia. Vastaavaa ei ole tullut eteen muualla, kertoo tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola SAMKista.

Ympäristösääntelyn noudattamisen lisäksi kertynyt energiansäästö lisää yritysten kannattavuutta. Energiansäästötyökalun toimenpidekorteissa on laskettu euroiksi, paljonko säästöä voi saada. Tarve ja toive konkreettisista säästöistä tuli suoraan pilottiyrityksiltä. Lue lisää.